Zamihan Sindir Penunggang Agama

Zamihan Sindir Penunggang Agama

Pendakwah terkenal, Zamihan Mat Zin hari ini menyindir sikap penunggang agama dalam facebok beliau yang disifatkan menjejaskan maruah agama dan persepsi masyarakat marhean.

“Saya berasa kesal kerana menggunakan jubah dan serban saya untuk mengurat Puspa Wangi, isteri Tun Nila, Raja Muda Pura Cendana. Saya yang membuat undang-undang tetapi saya sendiri yang melanggarnya.”

“Saya juga sedar bahawa saya telah melanggar SOP Negeri Pura Cendana. Sehingga menjejaskan maruah agama dan persepsi rakyat marhaen. Maka demi tidak menghabiskan duit rakyat yg membayar gaji saya dan demi maruah diri saya digelar sebagai ‘Musang Berjanggut’ maka saya dengan ini meletak jawatan sebagai Menteri Nikah Kahwin Pura Cendana.”

Beberapa menteri kerajaan PN menerima kritikan masyarakat apabila gagal mematuhi peraturan kuarantinn dan SOP yang ditetapkan KKM bagi mengekang penularan COVID19.

Antaranya Khairudin Aman Razali yang gagal kuarantinkan diri setelah pulang dari Turki, dan terbaharu, Dr Zulkifli al Bakri yang juga gagal kuarantin diri dan mengikuti SOP dan kemudiannya disahkan positif covid19.

CATEGORIES