Rakyat Terengganu Sambut Baik Larangan Zumba

Rakyat Terengganu Sambut Baik Larangan Zumba

Rata rata pengguna media sosial dari Terengganu menyambut baik larangan zumba di negeri ini.

Pengguna media sosial Anggun Leeyza mencadangkan undang undang ini dilaksana seluruh Malaysia.

“sepatutnya satu malaysia buat undang2 mcm ni…haramkan utk yg beragama islam”

Sarah Syafiqah pula cukup bersetuju dengan larangan terbabit dan mengatakan terkinja kinja depan orang ramai akan rosakkan imej islam.

“Stuju sgt2!! Xslh sbnarnya klu buat scara privacy..yg slah dok buat dpn org ramai trkinja sana sini..dgn pakaian yg xsepatutnya..tu ke imej kita sbgai umat islam?? Jd memg patut la undang2 ni d wujudkn..klu boleh biar seluruh negara pon xpa..”

Haris Razak pula bersetuju ia diharamkan kerana zumba itu seperti syaitan..

“Elok haram kn, mcm setan”

Mohd Khairil pula berkata hnanya orang bodoh agama sahaja yang tidak bersetuju dengan larangan ini;

“Org bodo agama tak rasa apa2 pun bila ppuan berpakai ketak berjogek secara terbuka.mybe keluaga dia pun join sama tu berjoget kt kt tmpat open”

Rul Arsen pula mencadangkan ia dilupus terus kerana merosakkan imej islam.

“Elok dilupus kan trus..wt rosak kn imej islam je”

Terdahulu, portal TRDI.MY melaporkan Kerajaan Negeri Terengganu bertegas bahawa aktiviti zumba di negeri ini tidak dibenarkan sejak beberapa tahun lalu, sebaliknya hanya acara senamrobik dengan beberapa syarat ketat diberi kebenaran.

CATEGORIES