Dana Raya Tahun Ni Tadok Ke?

Dana Raya Tahun Ni Tadok Ke?

Menjelang aidil fitri sekitar dua minggu lagi, rakyat Terengganu mengungkit soal pemberian dana raya yang diberi oleh kerajaan BN sebelum ini namun seperti tidak diteruskan oleh kerajaan PAS kini.

Pertanyaan yang dikemuka dalam group “Terengganu KITE” berbunyi “Dana Raya takdok bunyi ke tahun ni? Ke ambe tinggal bas?” mendapat 621 komen dari ahli group yang majoritinya kesal dengan kerajaan negeri.

Muhamad Khalid yang turut komen menulis sudah dua tahun dana raya ditiadakan.

“Dulu duk sgt kbo nok hok royality minyk pas jdi ke kerajaan jdi ke senyap lok dana raya dri Petronas 🤣ingt nk koho namboh doh habuk tarak 2thun doh”

Noor Maria Mariana mendakwa dana raya dan remaja sudah tiada sejak PAS memerintah.

“Sejok pas pegang tganu..2,3 tahun doh X leh dana raya n dana remaja..mu x ahu lg ke??😂”

Fauziah Ali pula perli persoalan terbabit kesan dari pertukaran kerajaan yang lebih buruk dari sebelumnya.

“Padan muka belake.. X pyh nk menyalak lh…Sbb tu lh nk pilih kjaan tu fikir dlu.. Bkn mcm tukar kain baju..”

Ramano Msam juga turut komen bahawa anak muda hari ini sudah mula meluat dengan PAS.

“Nyor komenggg…pah duane pitih tuuu. .pas..samsuri kena jelas betul2 pd raayat ganu hok bangsat ni….kite perlu jujur…jgn dusta…jujur ngan sebenarnya…org x marah…ni senyap tupaaa…pemimpin haprakkk…ari2 laung..takbirrr…puoihhh…apa kata hadi awng…..awang nok kapok koo…jd this comming pru15…get rid of pas…..bab kata malik reduan: cukup sampai d sini…..ari ni anok mude ganu luga doh ke pas…x wat menda pun….binggung dek kuasa…..bulih kambuh looo”

Muazam Zam pula sindir pemimpiN PAS yang menurutnya sebelum dapat kuasa, sampai ke dapur cari pengundi namun kita hilang

“Masa dok boleh kuasa pah dapur gi masuk cari pengundi pah dapat kuasa yer mari pinor mata pulok..nampak ke pitih jer rakyat dok nampak doh😭”

GROUP FB TERENGGANU KITE

CATEGORIES